Unieke marketing tool!

door | jun 28, 2022 | blog | 0 Reacties

In een wereld waar ongeveer 4000 advertenties per dag om onze aandacht vechten, is het geen verrassing dat bedrijven op zoek zijn naar unieke manieren om door het lawaai heen te breken. Maak gebruik van animatie. Wanneer animatie op de juiste manier wordt gebruikt, kan het een ongelooflijk krachtig marketinginstrument zijn – een dat zowel opvalt als memorabel is. Hier volgen drie tips over hoe je videomarketing kan gebruiken om op te vallen.

1. Houd het kort en krachtig
Bij online video’s is korter bijna altijd beter. Volgens Wistia is de beste plek voor een video tussen de één en twee minuten. Nog langer en je loopt het risico de aandacht van je kijker te verliezen. Dus, als je overweegt om animatie te gebruiken voor je volgende marketingvideo, zorg er dan voor dat je het kort en krachtig houdt. 

bedrijfs-animatie

2. De kern 
Bij animatie is minder absoluut meer. Je wilt dat je kijkers zich concentreren op je boodschap – niet afgeleid worden door flitsende graphics of ingewikkelde animaties. Een goede vuistregel is om zo weinig mogelijk kleuren en vormen te gebruiken en toch je boodschap over te brengen. En als je niet zeker weet of je animatie te druk is, stel jezelf dan de volgende vraag: Zou ik kunnen uitleggen wat er in deze video gebeurt zonder de visuals? Als het antwoord nee is, dan is het tijd om te vereenvoudigen

3. Ken je publiek/ doelgroep/ ideale klant
Zoals bij alle marketinginspanningen is het kennen van je doelgroep de sleutel tot het maken van een effectieve animatievideo. Wat werkt voor een B2B publiek zal niet noodzakelijk werken voor een B2C publiek en omgekeerd. Dus voordat je begint met animeren, neem de tijd om na te denken over wie je probeert te bereiken en wat hen zal aanspreken. Alleen dan kun je een animatie maken die je publiek echt aanspreekt en resultaat oplevert

Conclusie
Animatie kan een geweldige manier zijn om op te vallen – maar alleen als het goed wordt gedaan. Als je deze drie tips volgt, kun je een geanimeerde video maken die zowel in het oog springt als je boodschap effectief overbrengt. Dus ga je gang en voeg wat animatie toe aan je marketingmix – zorg er alleen voor dat je het kort, krachtig en eenvoudig houdt. Start vandaag nog met videomarketing!